Skovmærker som jeg har i haven , de bliver plukket og lagt til tørre hvert år de dufter bare så dejligt lidt af vanilje og lidt tobak også tror jeg, den kan bruges i madlavning som tørrede også hvis man lige har lyst til at lave en lille snaps :). Når den tørrer forstærkes duften og smagen af planten.
Tørred skovmærke kan bruges i hyldeblomstdrik eller glas vin.
Den kan også bruges i boller eller desserter , samt bland LIDT i urteteen
I gamle dage blev der bundet kranse der blev hængt op forskellige steder i hjemmet, små buketter blev også lagt imellem tøjet i skabe eller skuffer. Det er stoffet Kumarin som er i planten der giver den dejlige duft.
Gør som mig når den er tørrede (det samme gør jeg med lavendler) sprøjt lidt vand på så dufter den/de meget intenst
Mange mennesker tjente lidt penge ved at binde kranse som de så solgte på markeder.
Der siges også fra gamle dage "Man kaldte Skovmærke for spåkrans fordi den kunne forudsige vejret, da den duftede kraftigere op til regn end sædvanligt"
BRUGEN AF SKOVMÆRKE I MAD ELLER DRIKKELSE HUSK KUN SMÅ MÆNGDER DA KUMARIN SOM OGSÅ FINDES I KANEL ER GIFTIG I STORE DOSER |